My name is coffee..like the one you drink, but it doesn't spell the same.

Caffe Latte-slurk, Hermelin, massage, grönt äpple (och kemi).. super-tisdag =)

Caffè Latte
I Italien är det här en morgondricka, eller ett "träningskaffe" för små barn som ska läras upp i kaffedrickandets ädla konst. I Sverige har Caffè Latte blivit damernas favoritdricka. Du naturligtvis inte göra den italienska varianten. Den går ut på att man brygger lite kaffe, värmer mjölk på spisen och vips har man det som i Sverige möjligtvis skulle ha kallats "kaffemjölk" på sextiotalet. Nej, du gör så här:
Skumma mjölk i ett kärl. Gör en dubbel espresso i ett högt glas. Häll den skummade mjölken långsamt i kaffet, för att på så sätt "behålla" creman som ligger kvar i ytan      
                                                  image136
Till Jessica: Espresso
Grunden till recepten är att man kan göra en bra espresso. Maskinerna gör det enkelt för dig att få fram ett bra resultat. En espresso är ca 3 - 4 cl. Man kan göra den mindre och mer koncentrerad. Då kallas den "ristretto" eller "corto". Vill man ha den svagare kallas den "lungo". På Saeco automatmaskiner har du två eller tre programmerbara knappar. Du kan till exempel ställa in knappen för den minsta koppen på ristretto och knappen för mellankoppen på vanlig espresso.



Så går livet vidare -  det väntas ett telefonsamtal från en Kristina, som förra veckan kallade mig till intervju,
men denna gång angående utbildningen nästa vecka. Utbildning mån-tors kl 16-21. 
Längtar =) 
-Intervjun idag var mycket intressant! ;)
-Det är ett o-varierande arbete (hihi, bra ju)
-Ett erfarenhetsskapande arbete (kan man säga så?)
-15 h/vecka, 3 pass.
-Fruktansvärt väl betalt
- Nära från skolan :P hehe

PUSS <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0