Patience

People come and go.. Jag hatar att saga hej da. Och nu har bade james och Rafi lamnat oss. Det kanns ratt tomt, eftersom att vi har umgatts med dem i flera veckor nu. men vi kommer traffa varandra igen det vet vi :)
yamba ar finfint, i forrgar surfade vi pa en strand som heter Turners. Det var verkligen kul :)
Och sa var vi pa en tur som heter Shanes tour. Det kostade 10 dollar, typ 65 kr, och da ingick resa med hostelbussen, hoppa fran hoga klippor ner i en sjo, se Yambas mest guld vart stallen, mata pelikaner, mata pirajor, och ga langs de finaste stranderna och klipporna jag nagonsin sett. Det var en helt underbar resa och tog endast 3 timmar.



Idag ar en regnig dag  i Yamba.. och det ar mysigt, for varmen steker oss till dods snart..
Det blev liksom en avslappnad stamning pa hela hostelet, redan imorse efter att vi sa hej da till James sa satt vi alla och kollade pa film. Det var himla mysigt :)
Men efter ett tag kande jag att jag ville gora nagot. Sa jag tog en timmas promenad ute i sporegnet. Det var riktigt mysigt det ocksa, tills jag kom pa att mobilen jag hade i jackfickan kanske inte var lika glad som jag. hahahah. sa jag sprang tillbaka till hostelet och tog en varm dusch. Sedean blev det tonfisk wraps och vita bonor i tomatsas tilll lunch.

Har kommer en bild fran kangrusarna pa golfbanan intill hostelet. Igar vid skymning.

Yamba

Sag filmen Austin Powers goldmember, och kan verkligen inte sluta skratta at han guldmannen som sager "do you want a schmoke and a pannkace?" "or a schigarr and a waffle?" hhaha.

Vi lamnade Byron Bay for gott (?) igar morse kl halv 7 pa morgonen, for att ta bussen ner till yamba. 2 timmar tog det att komma hit. Om man tycker att Byron Bay ar litet stalle, sa ar Yamba 1000 ganger mindre. var ar allt folk? Men vi fick hora att det ar valdigt manga, sa gott som 20.000 personer som har sommarstalle har i lilla Yamba, och de lar komma runt jul. Snart alltsa. Da lar det bli fullt bokat har pa hostelet och fullt med folk pa stranderna och gatorna. Men just nu ar det typ dott..
Men hostelet ar jattefint, frasht, det byggdes forra aret. Men bade jag, Lisa och Rafi (som foljde med oss 2 hit innan han aker tillbaka till Sydney pa torsdag for att lamna Australien nagra manader..) tycker att Byron Bay ar "it". ingenting kan bli sa mysigt och sa perfekt som Byron Bay var. jag kommer verkligen sakna det stallet. Jag ar i sorg just nu.. :(  Sa manga minnen..

Men det ar som sagt dags att ga vidare. Vi har stannat pa samma stallen for lange hela tiden, och grater nastan varje gang vi aker darifran. Men det blir ju sa. Man traffar folk man lar kanna, man bekantar sig med stallet och saknar tillslut liksom mataffaren eller en speciell gata eller bara sin sang pa det hostelet. Det ar sjukt..

Igar, nar vi kom hit, bestamde vi oss for att ga en promenad och upptacka saker. upptacka stranden och sant. Vad kan man gora om dagarna forutom att surfa? Da kom en kille som jobbar har pa Hostelet och fragade om vi ville hanga med i hostelbussen pa en tur pa en strand slash bushwalk i djungeln ett stycke bort. Vi sa ja, och kom till det vi aalltid hade haft forestallning om att "sahar ser Australien ut." grusvagar, kangarus pa vagarna, enstig som ledde rakt in i en djungel med farliga ormar och ackliga spindlar hangandes overallt bade uppe i traden och mellan traden. hoppande garshoppor i nagot som sag ut som gigantiska blabarsbuskar. Och bakom allt, en jattelang strand blandat med klippor som var superhaftiga och enorma, och doda jellyfishes pa stranden. Och massa snackor.. vackra snackor..
Det var helt overkligt fint. Underbart. Det var sa jag alltid hade trott att Australien sag ut. Och nar vi kom hit var det som att kliva in i en film. Typ crocodile dundee eller han krokodiljagaren. :)

Se bilderna pa facebook.

the sun shines red in Byron Bay

Hej alla!

Planen var att efter Coolangatta skulle vi upp till Surfers Paradise, och sedan Brisbane. Men vi har bestamt att skjuta lite pa den planen, och vande tillbaka till Byron Bay. vacker plats, eller man kanske ska beskriva den som en avslappnad plats dar alla tar dagen som den kommer. Har finns inte sa mycket att gora, darfor kan det vara skont att vakna upp och inte ha nagot bestamt. Kalla oss inte lata for det, vi njuter av att bara vara har. Anledningen att vi kom tillbaka var for Rafi och James. De killarna har vi kommit mycket nara, och de ar verkligen underbara. De har stannat har typ 8 manader, jobbar och har sig. Men pa sondag ska vi alla dra har ifran, till ett stallt narmare Sydney som heter Yamba. Det sags vara ett superbra surfar stalle. :)

Vi skulle bara stanna 1 natt, och den natten var i lordags, men nu ar det torsdag och vi ar bokade till sondag. sa det kan ga.. det ar riktigt mysigt :) Vi har blivit riktiga rediga kockar ocksa, ska ni veta, och jessica och lisa fick lara sig gora havregrynsgrot imorse. Tills nu har vi kort pa yoghurt och musli, men nu har vi insett att vi inte orkar ga till affaren varannan dag for att kopa bade mat och frukost, sa vi kopte havregryn som borde racka en vecka eller 3. Dessutom ar det ju mattande. Mumma!

yes, what more can I say,.. Jag alskar dig Matte <3 Du ar och kommer alltid vara mitt allt. Jag kan inte leva utan dig. Du gor mitt liv vart att leva. Jag alskar dig! Pussar och kramar och annu mer pussar.

kolla in bilderna pa www.facebook.com 

Take care mates! <3 PS. fyren i filmen Hitta Nemo ar fyren vi har har i Byron Bay. Det sa en tjej som heter Amanda som ar fran Sverige som vi har blivit bra kompis med. Spana efter den nasta gang, och tank att "dar har Emelie varit. flera ganger" vi brukar ga promenader upp till The Lighthouse. varsta uppforsbacken, och sa gar man igenom en exotisk skog. Massa trappsteg ocksa. En gang sag vi en svart odla med gula prickar. DS


I come from the land down under...



...Ja jag har antligen forstatt meningen med den sangen.
Down under brukar man kalla Australien for,. Och har ar vi.
Dagarna ar tyvarr inte sa olika dock har jag insett, men jag njuter hela tiden av att vara har.
Sedan vi kom hit till Coolangatta, i onsdags, har jag sprungit varje kvall. Forutom en kvall da vi festade till det lite med lite folk. Underbart folk :) Men det ar sa himla skont att avsluta dagen med en springtur och lite middag och sen se vad som hander. Ikvall blev det dock ladda upp lite foton pa facebook och skriva lite har i bloggen. Folk forsoker hela tiden overtala oss att komma med dem och dricka, men man kan ju inte gora det varje dag. Det ar nog det enda negativa med att traffa nytt folk varje dag, att ingen vet att man kanske festade igar kvall och sa forsoker de overtala en att festa en dag till nar man egentligen inte orkar...

Well, vad gor vi da som ar sa "everyday"? vi ater, vi solar och badar, vi sover och koper mat, nya saker och flyttar runt, och sa vi ater annu mer. och solar. Jag ar fan redan nu valdigt brun!

Nu har vi bott i Coolangatta i 6 natter, och ska stanna 3 natter till. Pa fredag ska vi tillbaka till Byron bay och halsa pa James och Rafi som vi blev ratt tajta med nar vi var dar forra veckan. Sa vi ska stanna dar over helgen, och sedan komma tillbaka hit for att forhoppningsvis fa jobb. Vi har redan ansokt om att fa jobba har pa hostelet, man far dock inga pengar men man far jobba ca 10 timmar i veckan i utbyte mot fritt boende. Det ar ratt najs :)
Man sparar ju faktiskt in pa ca 100 dollar i veckan om man jobbar pa hostel.

Annars ar det ratt okej, forutom att Lisa fortfarande har en dalig fot och maste ha bandage, och Jessica hade feber i sondags och igar men kanner sig battre nu idag. Jag hoppas dock inte jag blir sjuk..
Det ar nagot konstigt med flaktar och vinddrag, for bade min hals och Jessicas hals har blivit svullna och det kanns ont i halsen. Typ halsmandlarna har svullnat upp.. Tror det inte ar sa bra for halsen att jamt ha flakten i rummet pa, och fonstret fran hostel-bussen oppet nar man aker...


C Ya later!

xxxxx from Emelie


RSS 2.0