Yamba

Sag filmen Austin Powers goldmember, och kan verkligen inte sluta skratta at han guldmannen som sager "do you want a schmoke and a pannkace?" "or a schigarr and a waffle?" hhaha.

Vi lamnade Byron Bay for gott (?) igar morse kl halv 7 pa morgonen, for att ta bussen ner till yamba. 2 timmar tog det att komma hit. Om man tycker att Byron Bay ar litet stalle, sa ar Yamba 1000 ganger mindre. var ar allt folk? Men vi fick hora att det ar valdigt manga, sa gott som 20.000 personer som har sommarstalle har i lilla Yamba, och de lar komma runt jul. Snart alltsa. Da lar det bli fullt bokat har pa hostelet och fullt med folk pa stranderna och gatorna. Men just nu ar det typ dott..
Men hostelet ar jattefint, frasht, det byggdes forra aret. Men bade jag, Lisa och Rafi (som foljde med oss 2 hit innan han aker tillbaka till Sydney pa torsdag for att lamna Australien nagra manader..) tycker att Byron Bay ar "it". ingenting kan bli sa mysigt och sa perfekt som Byron Bay var. jag kommer verkligen sakna det stallet. Jag ar i sorg just nu.. :(  Sa manga minnen..

Men det ar som sagt dags att ga vidare. Vi har stannat pa samma stallen for lange hela tiden, och grater nastan varje gang vi aker darifran. Men det blir ju sa. Man traffar folk man lar kanna, man bekantar sig med stallet och saknar tillslut liksom mataffaren eller en speciell gata eller bara sin sang pa det hostelet. Det ar sjukt..

Igar, nar vi kom hit, bestamde vi oss for att ga en promenad och upptacka saker. upptacka stranden och sant. Vad kan man gora om dagarna forutom att surfa? Da kom en kille som jobbar har pa Hostelet och fragade om vi ville hanga med i hostelbussen pa en tur pa en strand slash bushwalk i djungeln ett stycke bort. Vi sa ja, och kom till det vi aalltid hade haft forestallning om att "sahar ser Australien ut." grusvagar, kangarus pa vagarna, enstig som ledde rakt in i en djungel med farliga ormar och ackliga spindlar hangandes overallt bade uppe i traden och mellan traden. hoppande garshoppor i nagot som sag ut som gigantiska blabarsbuskar. Och bakom allt, en jattelang strand blandat med klippor som var superhaftiga och enorma, och doda jellyfishes pa stranden. Och massa snackor.. vackra snackor..
Det var helt overkligt fint. Underbart. Det var sa jag alltid hade trott att Australien sag ut. Och nar vi kom hit var det som att kliva in i en film. Typ crocodile dundee eller han krokodiljagaren. :)

Se bilderna pa facebook.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0